Cégünk elvégzett munkáira minden esetben a jogszabályokban előírt garanciális feltételeket vállalja.

A garancia a beépítésre kerülő termékek anyagminőségére is vonatkozik, amennyiben azokat cégünktől vásárolod meg.

A garancia időtartama minden esetben minimum 2 év.

Azokban az esetekben, amikor a termék rendeltetése, és a felhasznált anyag minősége magasabb szempontokat elégít ki – pl. kültéri fa lépcső esetén -, úgy a garancia vállalás időtartama is kitolódik – említett esetekben pl. 3 évre.

A garancia minden esetben egy szolgáltatás. A garanciát nyújtó cég vállalja, hogy a garanciális időszakon belül a termékben, szolgáltatásban bekövetkező előnytelen elváltozásokat kijavítja, és helyreállítja az eredeti szinvonalat, az értékesített állapotot.

A garancia, mint szolgáltatás külön is értékesíthető! Cégünknél lehetőség nyílik az általunk végzett munkákra vállalt garanciális időszak hosszának megválasztására. Ez azt jelenti, hogy maradva a lépcsős példánál, az alapesetben 3 év garancia megnövelhető akár 5 évre is!

Cégünk, tekintve a szerkezetet érő hatásokat, és figyelembe véve a más eseteknél tapasztalt eseményeket, többszöri kiszállással, és javítási költséggel kalkulál a növekményként megjelenő évekre. Ez a költség jelenik meg növekményként, amikor a javasolt 3 éves garancia időszak helyett megrendelőnk pl. 5 évet választ.

Miért éri ez meg neked?

  • Elsőre mindenkinek az jut az eszébe, miért fizetném ki azt, ami lehet, hogy meg sem történik. Ez egy logikus következtetés. Érdekes módon ugyanez a kérdés az autó biztosítások esetében már megszokott, automatikus választ szül minannyiunk fejében: “Ezzel megelőzhetem a nagyobb bajt!”
  • Az igazi előnye a garanciánknak azonban az, hogy akkor is meg kell javítanunk az elromlott terméket, ha az időszakra kalkulált költségeket már felemésztettük. Tovább fűzve a gondolatot, ha ennyire hosszú időre kell garanciát vállalnunk egy termékre, valószínűleg inkább megéri nekünk jól, tartósra megcsinálni, mint évekig visszajárni, mindannyiunk bosszúságára.
  • A következő előnyt úgy nevezzük, “lépéselőny”. Nyilván találkoztál már olyan értékesítőkkel, akik visszaélve a 24 órán belüli kötelező visszavásárlás időkorlátaival, 48 órára alkalmas termékeket árulnak. Ez az igazi kidobott pénz. Ám ha a garanciális időszak hosszát te választod meg, ezt a veszélyfaktort egyértelműen kizárod.

Mennyibe kerül ez nekem?

A várható költségek számítása minden esetben egyedi, ám irányelvként veheted a következőt:

Egy 1.000.000.- Ft-os felújítás költségének 5%-a, azaz 50.000.- Ft felel meg 1 év garancia növekményhez.

A %-os arány alacsonyabb beruházási összegnél nő, fordított esetben csökken. Az is értelem szerű, hogy egy értékes burkolattal takart vízvezeték esetén csőtörésnél magasabb a helyreállítási költség, mint az pl. egy virágágyásnál várható, így az egyedi elbírálásra feltétlenül szükség van.