A SZOLGÁLTATÁSRÓL

Az építési műszaki ellenőr magyarországi építőipari minőségfenntartó, minőségbiztosító szakember

Építési műszaki ellenőr (ÉME): az építőipari kivitelezési tevékenység végzésének helyszínén az építtető helyszíni képviselője, legfontosabb feladata az építőipari kivitelezési tevékenység teljes folyamatában elősegíteni és ellenőrizni a vonatkozó jogszabályok, hatósági előírások, szabványok, szerződések és a kivitelezési dokumentáció betartását [191/2009. (IX. 15.) Korm. rend. 16. § (2)-(3) bek.].
A gyakorlati életben általában csak műszaki ellenőrnek nevezik az építési műszaki ellenőr feladatait ellátó személyt.


ÉPÍTÉSI MŰSZAKI ELLENŐR FELADATAI ÉS FELELŐSSÉGE

Az építési műszaki ellenőr az építtető megbízásából a kivitelezést ellenőrzi, ez a személy a jogszabályoknak, előírásoknak való megfelelőség mellett az építkezés minőségét is vizsgálja. Fontos tudni, hogy az építkezések többségénél már kötelező ilyen szakembert megbízni. A nem kötelező esetekben is nagyon-nagyon javasolt a műszaki ellenőr megbízása minden olyan építtető részére, aki laikusként vág bele egy építkezésbe. A műszaki ellenőr jelentős költségeket tud megspórolni az építtető részére, illetve segít megelőzni a hibás kivitelezésből eredő károkat.

 

MIÉRT VÁLASSZ MINKET?

Működésünk az online ügyvitel köré szerveződik - projekt menedzsment - az ÉTDR, e-napló és fedezetkezelő alkalmazásokban megbízottként számtalan magán és vállalati ügyfelet tudhatunk folyamatos megbízóink között. Önálló kivitelezési munkáink mellett segítjük a projekt menedzseri munkáinkon a kivitelezés folyamatosságát saját fizikai létszámunkkal , illetve alvállalkozóinkkal közösen. Mérnöki tevékenységek, amiket vállalunk, a kivitelezéshez kapcsolódó mérnöki szolgáltatások: felelős műszaki vezetés – FMV, építési műszaki ellenőrzés – ME, e-építési napló vezetés, elkészült létesítmények esetén ÉTDR használatbavételi engedélyezési eljárás, generálkivitelezés bonyolítás, építésvezetési szolgáltatás, nagyobb lakásfelújítási projekt bonyolítás. Tervezési munkák: építészeti tervezés, statikai tervezés, úttervezés. Több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk, folyamatosan követjük a jogszabályi változásokat! Bármilyen szakmai kérdése van, amiben nem tud dönteni, elbizonytalanodott, hívjon minket, mi segítünk! Keressen minket bizalommal!

 • Nálunk minden építéssel kapcsolatos mérnöki szolgáltatást megtalálsz egy helyen!
 • Az általunk végzett szolgáltatásokra garanciát vállalunk!
 • Szakértelmünknek köszönhetően minden kérdésre tudunk választ adni!
 • Számunkra nincs lehetetlen!

GYAKORI KÉRDÉSEK

 • Mi az e-építési napló?

  Elektronikus építési napló: az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központról, valamint az Országos Építésügyi Nyilvántartásról szóló kormányrendeletben e-építési naplóként meghatározott elektronikus alkalmazás.

 • Mi az a NÜJ?

  Napló ügyfél jel (NÜJ): az e-építési napló által – az első Ügyfélkapus azonosítással történő belépés alkalmával, minden felhasználó számára – automatikusan generált kilencjegyű azonosító jel, amely az alkalmazás további használata során azonosítja az egy adott ügyfélkapun keresztül belépő természetes személyt.

 • Hogyan lehet ügyfélkapuhoz jutni?

  Ahhoz, hogy az ügyfél használni tudja az Ügyfélkaput, létre kell hoznia személyes ügyfélkapus azonosítóját. Ezt személyazonosító igazolvány birtokában ugyfelkapu.gov.hu/regisztracio/regEszemelyi felületen.

 • Mikor kötelező Műszaki ellenőrt alkalmazni?

  A 191/2009(IX.15.) Korm. rendelet alapján: a.) Ha az építőipari tevékenységet több fővállalkozó kivitelező végzi – építési műszaki ellenőr alkalmazása kötelező. b.) Ha az építőipari beruházás Kbt. hatálya alá tartozik - építési műszaki ellenőr alkalmazása kötelező. c.) Ha az építőipari kivitelezési tevékenység nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy tárgyát képezi - építési műszaki ellenőr alkalmazása kötelező. d.) Ha az építőipari tevékenység műemlékvédelem alatt álló építményt érint - építési műszaki ellenőr alkalmazása kötelező. e.) Vagy ha a 17.§ (2) bekezdés alapján építtetői fedezetkezelő működik - építési műszaki ellenőr alkalmazása kötelező.

 • 1222 Budapest, Zentai út 35.

© 2013-2019 MX JOS Kft.